Header Ads

Les fòbies.

Una fòbia és un trastorn de salut emocional o psicològic que es caracteritza per un temor intens i desproporcionat a persones, objectes o situacions concretes com, per exemple, als insectes (entomofòbia) o als llocs tancats (claustrofòbia).
Resultado de imagen de fobias
 També se sol catalogar com a fòbia un sentiment d'odi o rebuig cap a alguna cosa que, si bé no és un trastorn de salut emocional, sí que genera molts problemes emocionals, socials i polítics, com ocorre en el cas de la xenofòbia (odi als estrangers o estranys).

 La persona que pateix la fòbia pot sentir-se extremadament ansiosa i arribar a tindre un atac de pànic en la situació en què es presenta el seu objecte de por.
El 33% de les persones que  sofreixen  una fòbia la tenen a les aranyes. És sense dubte la fòbia més freqüent entre els éssers humans i tenint en compte que una de cada vint-i-tres persones en el món en sofreix alguna, les xifres són prou cridaneres.
 Algunes fòbies molt comunes són la tripanofòbia  (fòbia a les inyeccions) ,  la glossofòbia (fòbia a parlar en públic),  l'hemofòbia (fòbia a la sang) i la necrofòbia (fòbia a la mort).

La millor forma de tractar una fòbia consisteix a afrontar repetidament l'estímul temut, fins que deixe de produir temor. 
  

 Laura López 1ºBach



1 comentari:

  1. Best Online Bookmakers ᐈ List of 2021 - LegalBet 메리트카지노총판 메리트카지노총판 betway login betway login 770Sports Betting the Money Line, In-Play Odds, Moneyline

    ResponElimina

Amb la tecnologia de Blogger.