Header Ads

És justificable l'experimentació en animals?

Es calcula que cada any s'utilitzen més de 75 milions d'animals, només comptant vertebrats, en l'experimentació científica. S'utilitzen per a comprovar si productes com medicaments i cosmètica són aptes per a la comercialització. 

Aquests experiments inclouen pràctiques com ara obligar-los a inhalar gasos tòxics, aplicar-los substàncies corrosives en la pell i els ulls, infectar-los amb VIH o extirpar-los part del cervell. Per tot açò, animals no humans, pateixen i moren davall el poder de grans indústries alimentàries, cosmètiques i farmacèutiques.

Normalment, solem associar l'experimentació amb animals a esforços per augmentar la qualitat i la duració de vides humanes, no obstant això, la majoria d'aquestes pràctiques no es realitzen amb aquesta finalitat. A més, respecte d'aquells en què si que podria ser justificable, hi ha raons ètiques molt fortes per a rebutjar l'actual pràctica d'experimentació animal.

En primer lloc, la majoria d'experiments no tenen una finalitat biomèdica, ja que no busquen obtindre millores en la salut humana. En alguns casos es tracta de proves d'impacte mediambiental de productes químics. En altres es tracta de proves de seguretat de productes cosmètics o de la llar. En algunes altres ocasions s'empren per a la investigació militar.

A més, d'altra banda, hui en dia disposem dels mitjans necessaris: pells sintètiques, cultius cel·lulars i de teixits, models d'òrgans o models computacionals, per a evitar l'ús d'animals en l'experimentació.

És per tant justificable l'ús d'animals en la ciència? La resposta és no, ja que tots aquests casos tenen en comú que el benefici que els sers humans poden rebre és irrellevant o inexistent. A pesar d'això, seguim torturant un gran nombre d'animals.


Resultado de imagen de experimentacion con animales

Eva García


Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.