Header Ads

40 setmanes, 40 dones assassinades.

Hi ha gent que es pensa que el feminisme busca que la dona estiga per damunt de l'home, encara que aquest no siga el seu significat. Gràcies a la AVL podem confirmar que no és així. Mirem la definició:
1.
Moviment que té com a finalitat aconseguir la igualtat dels drets de la dona respecte als de l'home.












Per tant el feminisme seria la igualtat entre els homens i les dones. En canvi, no podem dir el mateix del que significa la paraula masclisme, ja que la seua definició diu el següent: 
      1. Conjunt d'actituds i pràctiques sexistes discriminatòries per a la dona.
Amb açò, clarament podem observar que l'home estaria en una posició més elevada que la dona. 
Realment pensem que estem prou avançats en aquest tema, igual que en la llibertat d'expressió, per exemple, però si ens parem a pensar ens adonarem que no és així. Continuen havent dones que no cobren el mateix que els hòmens, encara que realitzen els mateixos treballs, o que no se'ls tracta de la mateixa manera. En les entrevistes de treball, a les dones se'ls pregunta si tenen pensat tindre fills cosa que als hòmens no se'ls pregunta. Continuen, per tant, les actituds i els comportaments masclistes...
A més les dones continuen rebent floretes pel carrer, i jo, com a dona, vos dic que no ens alegra gens que ens criden de mala gana "tia bona!" o expressions semblants . Tot al contrari, apareix en nosaltres una sensació d' inseguretat, por i fàstic, entre moltes altres coses, ja que és un sentiment que considere que ningú seria capaç d'entendre llevat que ho visquera en primera persona. I potser ja no siga tant pel que es diu, sinó per la intenció i per com es diu. Per això, i per a molts aspectes hauríem de plantejar-nos la següent pregunta abans de fer res: el què faré m'agradaria que m'ho feren a mi? Amb açò realment podríem arreglar molts dels problemes que ocorren en el nostre dia a dia.
A més, continua havent grans injustícies en les lleis sobre aquestes situacions, com per exemple el conegut cas de "La Manada" entre molts altres, on pense que moltes persones ens varem sentir ignorades i ofeses. Hi ha moltes lleis a millorar i a actualitzar. 

Resultado de imagen de violencia de genero"El vergonyós calendari de la violència masclista que hem de combatre: cada setmana assassinen a una dona. 40 setmanes, 40 dones assassinades per les seues parelles o exparelles. Aquest és el terrible calendari que la violència masclista està deixant en aquest any. Aquestes xifres obliguen a que la lluita,  tot i que encara hi ha gent que es pensa el contrari i espera que el feminisme siga que la dona està per damunt de l'home. en aquets tipus de violència siga una prioritat en l'agenda política."

LA SEXTA: 40 semanas, 40 mujeres asesinadas               EFE | Madrid |12/10/2018
Aquestes continuen sent dades molt impactants però que ens donen un avís de la veritable realitat, i açò és únicament una xicoteta dada de la situació real, ja que encara moltes dones son maltractades en diversos aspectes.
Volem açò per a nosaltres o per a les futures generacions? Nosaltres som els únics que podem canviar el present, és el nostre moment.




Lucía Roberto
 


























Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.