Header Ads

Supersticions

Una superstició és una creença contrària a la raó que atribuïx una explicació màgica a la generació de fenòmens o processos i les seues relacions.

Les supersticions tan sols són creences creades per la societat sense cap base científica, però açò no impedix que molta gent hi crega.

Hi ha supersticions de molts tipus, entre elles estan les següents: 

  • Supersticions que generarien desgràcia
Les més conegudes són trencar un espill (7 anys de mala sort), passar per davall d'una escala (representa una porta d'entrada al món dels esperits), creuar-se amb un gat negre, derramar sal (futura falta de diners), agranar els peus a algú i vore a la núvia amb el vestit abans de la ceremònia.


  • Supersticions contra la mala sort
Aquestes solen realitzar-se quan  alguna de les anteriors ocorre, per tal de contrarestar el seu efecte. Les més utilitzades són tocar fusta, tirar sal darrere del muscle, dir ¡Jesús! quan algú esternuda i trobar un trèvol de quatre fulles.


  • Supersticions de bona sort
Algunes de les més freqüents són tindre amulets, agafar el pom de flors que llança la núvia a la boda per tal de ser la següent en casar-se, i xafar un excrement que estiga al sòl per tindre sort durant 7 anys.


També hi han algunes enfocades al futur referides a les desgracies familiars o a la mort.

Com ja he dit abans, no hi ha cap prova que demostre certament que aquestes creences son vertaderes, però hi ha molta gent que prefereix no temptar a la sort.


Resultat d'imatges de supersticiones 

Laura López 1º Bach A.

Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.