Header Ads

La sida

El VIH o sida és una malaltia que afecta un ampli nombre de persones en l'actualitat. Es calcula que afecta més de 35 milions de persones en tot el món, i que només un 37% d'elles rep tratament. En 2013 es van notificar 2,1 milions de noves infeccions, de manera que cada 15 segons es produïx una nova infecció.
Des de l'inici d'esta malaltia, 39 milions de persones han mort a causa de la sida en tot el món i 17,8 milions de xiquets han perdut un o ambdós pares degut a ella.

 

 La sida, pot ser transmesa de diferents maneres. En primer lloc, per via sexual, és a dir, per mitjà de relacions sexuals sense protecció, tant vaginals, annals o orals.
 D'altra banda, per mitjà de via sanguínia per la transfusió de sang contaminada pel virus, així com per compartir agulles, xeringues o altres objectes tallants o punxants que també estiguen contaminats.
En tercer lloc, el VIH es pot transmetre per via materna. La mare pot transmetre-li la infecció al fill durant l'embaràs, el part o la lactància.




D'aquesta manera, amb totes aquestes dades pretenc informar i conscienciar els jóvens sobre la importància de l'ús de protecció (preservatiu) com a mètode altament eficaç per a la prevenció de moltes ETS, però més concretament de la sida.
Al nostre país, es calcula que un 30% de les persones que tenen el VIH no ho saben. Entraràs tu en eixe percentatge?


 



Eva García

Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.