Header Ads

La Terra ens necessita


Anomenem plàstics els materials construïts per una varietat de compostos orgnànics, sintètics o semisintètics, que tenen la propietat de ser mal·leables i per tant poden ser motllejats en objectes sòlids de diverses formes.
Resultat d'imatges de tiempo que tarda en degradarse el plastico
Com podem observar en la fotografia, una simple botella de plàstic tarda 500 anys en descomposar-se. Aleshores podem fer-nos una xicoteta idea del temps que tarda en desaparèixer el plàstic i de la quantitat que n'hi ha ara mateix a la Terra. 
A més, Greenpeace ens informa que a Espanya únicament reciclem el 30% dels plàstics consumits, i que cada any llancem als oceans i mars 12.000.000 de tones de fem, 1.200 vegades el pes de la Torre Eiffel (10000 tones).
Ara us convide que penseu en el plàstic que vosaltres useu a casa, més el que usa tota la família, més el que es pot arribar a consumir (i després tirar al fem) en un barri de València, en un dia... i seguim fent aquest càlcul progressivament. Us feu una idea de tot el plàstic que utilitzem? I el pitjor de tot és que tot aquest plàstic no es recicla, ja que molta gent no tira a cada contenidor el que li correspon.
Aquest  és un tema molt important ja que cada any acaben als oceans 8 milions de tones de plàstic. Com molts de vosaltres sabreu, ja existeixen illes de plàstic que van navegant per tot el món. Què esperem per a canviar aquesta situació i començar a cuidar la nostra Terra?

Resultat d'imatges de islas de plàs


Per últim us deixe un vídeo de Youtube en el qual es donen consells per a utilitzar menys plàstic i s'informa dels diferents tipus de plàstics. Esperem que cada vegada s'utiltze menys plàstic (i també altres materials danyins per a la Terra) i que es recicle qualsevol objecte o producte. També seria de gran ajuda que les grans empreses intentaren reduir la quantitat de plàstic que utilitzen.
Tant de bo que canviem aquesta situació a temps per a salvar el nostre planet.


Lucía Roberto

Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.