Header Ads

Fills a la carta



Hui, davant la voluntat d'un embaràs, l'opció ja no és només el 50% de possibilitats que siga xiquet o xiqueta. Les últimes tècniques d'enginyeria genètica permeten predeterminar el sexe del tan desitjat fill. I és probable que en un temps més en Espanya, cada mare puga seleccionar gran part de les característiques del xiquet, com ara  el color d'ulls, l'estatura, el tipus de nas i fins i tot  la memòria, la personalitat o el coeficient intel·lectual. Per a aconseguir-ho bastaria a injectar en les cèl·lules del futur bebé, els gens desitjats pels pares i així es crearien fills a mesura. Però això encara és imposible a Espanya.

Però com no, als Estats Units ja s'oferix aquest servei com un altre qualsevol. Una clínica nord-americana oferia la possibilitat d'identificar mitjançant un diagnòstic genètic als embrions que tingueren els gens d'un color de pèl i ulls desitjat i implantar-los en la mare.


El primer bebé-medicamento cumple un año
Javier i la seua família
Amb tot la part important i ètica de modificar bebés és que gràcies a açò moltes malalties hereditàries poden ser eliminades i evitades abans de la concepció del bebé. La modificació dels gens és una tècnica que en realitat s'empra per a detectar patologies o anomalies hereditàries i aconseguir que el bebé nasca sense elles. És més, a Espanya només està permesa esta opció. Els metges analitzen una cèl·lula de cada embrió per a detectar determinades patologies d'origen genètic i implanten en l'úter de la mare només els embrions sans.També s'utilitza per a determinar si l'embrió és compatible com a donant a fi de solucionar un cas semblant en una altra persona. És a dir, allò que alguns han anomenat bebés-medicament. Com Javier el primer xiquet tractat genèticament a Espanya que va nàixer a l'octubre de 2008 per a curar el seu germà Andrés, malalt d'una rara anèmia congènita. “Són germans de sang diuen els seus pares, no es tracta d'un bebé medicament. El meu fill no és una aspirina”.




Malauradament açò no és apte per a tots els clients, ja que el preu mínim és de 18000 euros i aquesta tecnologia no garantix una predicció perfecta ja que cal tindre en compte que influeix també l'entorn, els nostres trets i els dels nostres avantpassats. 

Els científics coincidixen que: "Tots aquells avanços de la genètica que puguen curar una malaltia són legítims. Quan aquestos avanços s'empren per a millorar la naturalesa humana més enllà dels casos patològics, o per pur capritx, no haurien de permetre's. La ciència ha de tindre consciència."


I  tu, què en penses?

Elena Cortés 
2º Batxillerat A

Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.