Header Ads

TIROTEIG ALS ESTATS UNITS


El passat dimecres, dia de sant Valentí, un ex-alumne va aparèixer al seu antic institut a Parkland (Florida) armat amb fusells d'assalt i bombes. Nicolas Cruz -el tirador-, de 19 anys, havia sigut expulsat de l'institut Stoneman Douglas feia un any. Aquesta persona va acabar amb la vida de 17 persones (14 adolescents i 3 adults) i en va ferir 15. Quan va acabar, es va infiltrar entre tots els alumnes que estaven corrent per a fugir. Finalment el van arrestar una hora després d'haver desaparegut.

Sembla que aquest terrorista té problemes de depressió i TDH. Si això no és tractat degudament, pot arribar a causar desequilibris mentals (la qual cosa s'ha comprovat perfectament amb aquest cas). Pel que apareix a les notícies, la seua nòvia el va deixar no fa molt, i per això va decidir actuar el dia de sant Valentí com una mena de venjança.

Resultado de imagen de armasÉs molt preocupant la legalitat de les armes als Estats Units. Tal vegada serà molt difícil aconseguir-ne la prohibició, però s'hauria de controlar molt més aquest tema. Primerament, no és normal que un xic adolescent de tan sols 19 anys vaja amb aquesta mena d'armes, ja que, a més, no son qualsevol tipus d'armes. Per altra banda, sabent que és un xic amb problemes, no té cap sentit que estiga autoritzat a tractar amb aquests instruments tan perillosos.

Mentrestant l'activitat dels alumnes supervivents en la seua lluita pel control de les armes va incrementant. Fa poc se'n van reunir alguns al Congrés dels Estats Units. El 24 de març s'espera  a Washington una manifestació multitudinària a favor d'un major control del mercat d'armes per a civils, liderada pels xics de Parkland. Allà estarà amb ells la professora Alicia Blonde, qui va afirmar la importància d'aconseguir parar aquest problema i que no sap com podria seguir vivint al seu país de no aconseguir-ho. 

Pel que fa a l'assassí, per sort està arrestat. Alguns dels alumnes que han sigut entrevistats afirmen que aquesta tragèdia ja se l'esperaven. Anteriorment Nicolas Cruz ja havia amenaçat amb fer això. És una persona, pel que diuen, molt conflictiva, que va ser expulsada per problemes amb alumnes un any  menors que ell i que a més va pujar al seu perfil d'instagram fotos de les seues armes presumint. 



                                                                                                                               Anna Cardona Bellés
                                                                                                                                     2 BAC A





Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.