Header Ads

LA REVOLUCIÓ SERÀ FEMINISTA O NO SERÀ

Demà és dia 8 de març: dia de la dona treballadora. Aquest dia tracta de reivindicar la igualtat de gènere ja que durant la història com ja sabeu les dones no han tingut tants drets com tenien els homes.

Resultado de imagen de feminism logoAquest dia va sorgir després d'un succés als Estats Units on 140 dones moriren en un incendi a Nova York, en la fàbrica Triangle. Això va ocórrer un 25 de Març de l'any 1911 i va mostrar la situació precària de les dones i les condicions laborals que sofrien. A Rússia durant 1913 i 1914 durant l'última setmana les dones celebraven el seu dia i a la resta d'Europa el dia 8 de març es començaren a fer mítings. En 1917, també a Rússia, les dones feren una revolta que va obligar el zar a abdicar i aconseguiren el dret al vot. Aquest succés segons el calendari gregorià (l'utilitzat actualment) va ser el dia 8 de març i se celebra aquest dia des d'aleshores, encara que va ser en 1975 quan l'ONU va oficialitzar el dia 8 de març com a Dia Internacional de la Dona.

La lluita feminista és la lluita de la igualtat de drets entre homes i dones. Ara mateix, a Espanya, suposadament hi ha igualtat de drets entre homes i dones però no és així. A Espanya les dones cobren fins a un 13% menys que els homes fent el mateix treball. A més les dones estan en absoluta minoria en comparació amb els homes quant als càrrecs públics que ocupen i a les empreses privades passa el mateix. Com podem veure la situació no és d'igualtat i totes i tots hem de lluitar per això.

Demà dia 8 de març hi ha convocada una vaga general per a dones a tot el país. Formalment la vaga és mixta perquè per temes legals no es pot convocar una vaga exclusiva per a un gènere però en realitat va dirigida a les dones. La vaga tracta de demostrar que sense la dona el món no funciona, tot això per aconseguir els mateixos drets que els homes. 

Els homes podem ajudar a la lluita feminista (òbviament) i per fer-ho hem d'anar a treballar, estudiar o fer tot allò que fem en un dia normal. Si els homes fem vaga, el motiu d'aquesta (que es demostrar que sense la dona es para el món) no serveix per a res, aleshores l'únic que faríem seria boicotejar la causa. Si volem reivindicar els drets de les dones tenim l'oportunitat d'anar a la manifestació de la vesprada, la qual tindrà un bloc no mixt (a la part de davant) i un bloc mixt (al darrere). 

Només lluitant totes i tots junts aconseguirem igualtat de drets entre homes i dones. LA REVOLUCIÓ SERÀ FEMINISTA O NO SERÀ!

Jose Mustieles Santacreu
2n batxillerat A

 

 

 

Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.