Header Ads

Un problema d'àmbit mundial



Avui dia un problema que és d'àmbit mundial és l'escalfament global. Però, què és exactament?
 
Resultat d'imatges de porcentaje dióxido de carbono partes por millonL'escalfament global és l'augment de la temperatura mitjana del planeta. El planeta s'escalfa per culpa de l'emissió de gasos d'efecte hivernacle, com és el diòxid de carboni (o CO2), que queden acumulats a l'atmosfera formant una capa anomenada capa d'Ozó que no deixa eixir els rajos de sol i fa que augmente la temperatura gradualment. Des dels anys 60 el percentatge d'aquest diòxid de carboni no ha deixat d'augmentar: va pujar, des de els anys 60, de 310 parts per milió a quasi 390 parts per milió, més del triple que en el segle anterior (de 1860 a 1960 va augmentar 20 parts per milió). El cas és que som els humans els que emetem aquests gasos. Per exemple, el 30% del CO2 que hi ha a l'atmosfera és provocat per la tala i crema de boscos. També totes les fàbriques que utilitzen combustibles fòssils (com el petroli, el carbó i el gas natural) afegeixen molta quantitat d'aquest gas, per no nomenar tot el fum generat pels vehicles.

El cas es que som els humans els que emetem aquests gasos. Per exemple, el 30% del CO2 que hi ha a l'atmosfera és provocat per la tala i crema de boscos. També totes les fàbriques que utilitzen combustibles fòssils (com el petroli, el carbó i gas natural) afegeixen molta quantitat de aquest gas, per no nomenar tot el fum generat pels vehicles.


Algunes conseqüències de l'escalfament global són que la temperatura mitjana de la terra ha pujat en 0,74ºC. Els pols i glacials s'estan fonent el que provocaria un augment del nivell del mar destruint poblacions costaneres. A part també podria provoca la extinció d'un ecosistema complet que depèn de els pols. Un altra conseqüència que tindria l'escalfament global és que els climes serien més extrems (molt més fred a l'hivern i molta més calor a l'estiu) a part de que Hi haurien més desastres naturals com huracans, tornados, inundacions, ones de calor, etc.
Imatge relacionada



La pitjor part de tot açò és que gent com el president dels EEUU, Donald Trump diu que el canvi climàtic és un invent contra el capitalisme i diu que no existeix realment.
Ara mateix la situació de l'escalfament global no pot millorar. Açò no te solució. L'única cosa que podem fer és evitar que la cosa seguisca empitjorant. La solució més estesa al món és l'ús de les energies renovables, energia que s'obté de fonts naturals virtualment inesgotables, ja siga per la immensa quantitat d'energia que contenen, o perquè són capaces de regenerar-se per mitjans naturals com per exemple l'energia solar (generada per la llum del Sol), l'energia hidràulica (generada pel moviment de l'aigua), l'eòlica (generada pel vent), la biomassa (combustió de residus), etc.


El problema és que la unió europea exigix a tots els Estats membres la reducció de l'emissió de gasos d'efecte hivernacle i el nostre estat ha de reduir-la en un 26% respecte de l'emissió de 2005, abans del 2030. Només tres països de tota la Unió Europea van ben encaminats per complir aquests objectius. Aquests països són Suècia, Alemanya i França. La pitjor part de l'assumpte és que, segons estudis científics, al 2050 l'estat espanyol podria abastir-se completament d'energies renovables.


Però, per què estem en aquesta situació? Molt senzill. En aquest país si instal·lem una placa solar ens eixiria molt rendible, ja que és un país amb molt de sol (fins i tot a l'hivern). L'únic inconvenient és que el govern va aprovar un impost per al sol. Això significa que per tindre una placa solar i auto abastir-se s'ha de pagar una quantitat de 9€ + IVA per cada kW de potència i per cada placa fotovoltaica. Per a fer-nos una idea, només tindre el frigorífic funcionant representa una despesa de 0,89 kW cada dia! Això suma una quantitat 324,85€ cada any i només es tracta del frigorífic. Imagineu tots els electrodomèstics de la casa... La culpa d'aquest impost la tenen els polítics ja que, com tots sabem, a la majoria d'ells els "inclouen" com a dirigents en alguna empresa hidroelèctrica. I, és clar, si no cobraren per instal·lar plaques solars, acabarien perdent diners ja que la gent deixaria de contractar els serveis de les seues empreses. Des de quan els polítics pensen en ells mateixos?


 Jose Mustieles Santacreu
2n batxiller A






Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.