Header Ads

New York

New York. Quina gran ciutat! Si m'haguera de quedar amb una característica d'aquesta gran urbs seria amb tots els petits racons amagats. Eixes botigues que fugen del turista convencional, que s'allotgen en un tercer pis d'un edifici qualsevol. Em quedaria amb els cotxes travessant el blanc fum que puja des de les clavegueres per afonar els gratacels en una lleu boira. Com descriure una ciutat com aquesta? Hi ha tant a vore... tanta gent que corre entre números, gent que espera, que busca, que observa... tanta gent que està i no pot fer res més.Una ciutat d'artistes que viuen com poden, d'empreses que creixen i s'afonen en setmanes. Una ciutat que es menja tot el que entra i que no vol deixar-te eixir.

New York. Una ciutat que amaga milers de ciutats. El fet de poder viatjar d'Itàlia a Xina en deu pasos. Perdre's en la ciutat subterrània que amaga, plena de trens que conviuen en perfecta harmonia... això no té preu. Passejar pels platós de milers de pel·lícules sentint-te dins de West Side Story  o de The Professional és increible. És increible menjar un hot dog en Wall Street o passejar per Broadway fins arribar a Times Square. És insuperable.

New York. Aquesta ciutat no és com la resta, no és una típica ciutat americana, ni europea. New York és un món, és el millor resum possible del que es troba en qualsevol racó de la Terra. New York és diferent.

Joan Dolz Mensua 4ESO A

Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.