Header Ads

Unes festes sense discriminació

Un dels primers actes de la setmana fallera és l'arreplegà del ninot infantil i major de l'exposició del ninot, un acte molt esperat per les comissions falleres perquè per fi poden plantar els seus monuments. 

El passat 14 de març, la falla L'Amistat vam anar junt amb la fallera major infantil i el president infantil a arreplegar el seu ninot. Els dos estaven molt contents i amb molta il·lusió el van portar portar orgullosos fins al casal per a completar el monument infantil. El seu sentiment d'alegria i el de la resta de la comissió va canviar al matí següent de la plantà, quan vam baixar a esmorzar i vam trobar el ninot que havíem arreplegat la vesprada anterior espedaçat, el cap d'una banda, el cos per una altra. Es tractava d'una escena de dos xics, un a cavallet de l'altre, mentre li feia una besada en la galta amb cors al voltant. També havien robat una altra figura, un gos. La nostra falla infantil estava destrossada. Vam trobar alguns trossos del ninot a escassos metres de la falla però ja no es podia reconstruir.




                                 

 Vam tindre molt mala sort perquè damunt el desagradable succés va ocórrer just abans del pas del jurat que determina els millors ninots als quals se'ls atorga un premi que arrepleguen els fallers de la Plaça de l'Ajuntament el dia 16. És per això que quedàrem automàticament fora de concurs al ser la peça que vam arreplegar de l'exposició del ninot i que s'anava a salvar de les flames el dia de la cremà. Vam denunciar el robatori a la policia immediatament però no van poder fer res i els delinqüents van quedar sense identificar per no haver-hi testimonis quan va tindre lloc l'acte vandàlic.

El responsable de l'obra, Cristian García s'ha mostrat indignat en assegurar que "no hi ha explicació perquè en ple segle XXI continuen passant estes coses. Destrossar el treball que es fa per a reivindicar els drets de totes les persones i la il·lusió d'uns xiquets que havien vist el ninot amb total normalitat. En esta societat ja no cap l'homofobia", a la qual cosa ha afegit hastags com #stophomofobia. 
La seu del Col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (Lambda) de València, que es troba a un carrer de la falla, també ha denunciat el cas, que és el segon atac homòfob d'estes falles 2018 i a més, un dels ninots guanyadors del premi Lambda que també han sigut destrossats. També, el president de Junta Central Fallera, Pere Fuset va publicar unes paraules en les seues xarxes socials sobre el fet i ha qualificat els subjectes com ''uns imbècils'' i va voler compartir ''tota una mostra del compromís de bona part de la festa per la inclusió i la diversitat que alguns animals de sèquia són incapaços de suportar''.


 

El dia va tindre final ''feliç'', eixa mateixa nit, la comissió va tindre el goig de rebre en la seua falla a la fallera major infantil de València i la seua cort d'honor per a expressar la seua aflicció i solidaritat per la nostra representant infantil pel succés. Van intercanviar paraules i fotos i va aconseguir animar en la mesura en què era possible la nostra fallera major infantil.


Fonts utilitzades: La Vanguardia , El diario                                                               Denitsa Plamenova 2BAC-A

Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.