Header Ads

ENS ESTEM CARREGANT EL PLANETA

Resultado de imagen de dia de la tierra
 Els mals hàbits de l'ésser humà han provocat grans canvis en l'entorn. Així, s'han alterat per complet molts ecosistemes i s'han extingit nombroses espècies i fins i tot s'ha parlat de la provocació d'un canvi climàtic. Per tot això, el 22 d'abril se celebra el Dia de la Terra, data que sens dubte pretén conscienciar les persones sobre la necessitat de protegir el planeta en què vivim. 



Hi ha molts aspectes preocupants que no tenim en compte però que estan acabant amb el nostre planeta. Per exemple, la contaminació de l'aire. La contaminació, per definició, és quelcom que s'introdueix al medi ambient i que l'afecta de forma negativa. És el cas de l'smog, una boira tòxica composta majoritàriament per ozó i un gas d'efecte hivernacle. Es va donar fa poc a Madrid, raó per la qual es van pendre mesures momentànies. El cost anual de vides humanes per la contaminació en l'aire està estimat en un milió de persones, mentre que la contaminació produïda a les cases provoca la mort de dos milions més. 
Resultado de imagen de smog

L'aigua és un altre dels temes que més preocupen perquè la contaminació de l'aire, malauradament, també l'afecta i això pot acabar amb la reserva d'aigua dolça totalment neta en algun lloc del planeta. Fins i tot, en zones dels oceans que encara no han sigut explorades, ha arribat la pol·lució. Els rius i els llacs llunyans del nord de Canadà, juntament amb l'aigua de l'Àrtic i l'Antàrtida, són les aigües menys contaminades del planeta. A tot això s'ha d'afegir la gran quantitat d'aigua que malbaratem diàriament sense adonar-nos. Es considera que una dutxa ha de durar entre 3 i 4 minuts, amb una despesa d'uns 10 litres. En canvi, una dutxa de més de deu minuts (en el cas de quasi tots nosaltres) pot arribar a malgastar 100 litres, una barbaritat. 

Es considera que serien necessaris mil anys perquè la Terra es desintoxicara totalment de tot el que els humans hem fet. Aquestes dades són bastant preocupants, i reflecteixen tot el mal que li estem fent al planeta, la qual cosa té conseqüències per a tots: per als humans però també per a la resta d'éssers vius que no tenen la culpa que ens estiguem carregant el planeta. Evidentment, els humans no podem deixar de costat allò que hem creat, ja que suposaria un retrocés en l'evolució, però podem contribuir de moltes maneres a impedir la fi del món, cosa que vam veure perfectament a Madrid quan es van prendre mesures dràstiques per a disminuir la contaminació. 


Anna Cardona Bellés
2 BAC A




Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.