Header Ads

Ni una més!

La violència de gènere s'ha cobrat a Espanya 49 vides i n'ha implicat moltes més pel dolor que causen aquests assassinats. Als anys de la dictadura i unes dècades després, aquesta violència no era reconeguda i  no tenia cap importància entre els problemes dels espanyols. Tot això va canviar fa vint anys quan la mort d'Ana Orantes va colpejar tot el país i va suposar el principi de la batalla contra la violència masclista.  

Ana Orantes es va casar amb José Parejo als 19 anys, tres mesos desprès de conèixer-se. Els primers mesos de matrimoni anaren bé, però desprès començaren els maltractaments. Com relata a l'entrevista, el seu marit va maltratar-la continuadament els 40 anys que va durar el seu matrimoni, a força de relacions sexuals no consentides quan l'home estava borratxo, de pallisses descomunals davant els seus fills, d'insults i de prohibicions de visitar la seua familia. Farta d'aquestes situacions va anar al programa presentat per Irma Soriano i va contar tot això amb la intenció de donar visibilitat a la violència masclista. Ho va aconseguir, però, malauradament, va ser amb la seua mort dies desprès de l'emissió del programa.

José va cremar-la viva desprès d'haver-li donat una pallissa i haver-la deixada inconscient, tot això davant del seu fill menor. Aquest assassinat va comportar grans manifestacions amb el lema "Ana somos todas"



El passat 17 de desembre de 2017 es van complir 20  anys de la seua mort i la seua filla la va recordar llegint una preciosa carta en un programa radiofònic que no s'hauria de perdre ningú(1). Raquel Orantes va resumir perfectament la situació que viuen milions de dones i els seus familiars, i com les autoritats no han fet res en 20 anys per a solucionar aquest greu problema

 El principal problema és que hi ha molts joves que no són conscients del que suposa ser víctima de violència de gènere i com de dur pot arribar a ser aquest maltractament, tant físic com psicològic, i continuen controlant les seues parelles. Per això, l'única solució és educar en el respecte i la igualtat, i mostrar la nefasta imatge del maltratador  mitjançant  pel·lícules com Indefensa, un cas real que va conmocionar França. No podem permetre'ns que més dónes siguen assassinades. Per Ana Orantes, per totes les víctimes de violència de gènere: Ni una més!


Diego Alonso Valero 2Bach A



1. Enllaç del video  https://vdmedia.elpais.com/elpaistop/201711/24/2017112414509406_1511531517_video_1511531467.jpg

Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.