Header Ads

Simone de Beauvoir

Simone de Beauvoir va ser una important escriptora, professora i filòsofa francesa. Destaca per la gran tasca que va realitzar a favor de la defensa dels drets de la dona, així com per la lluita per la despenalització de l'avortament i per la condemna social de les relacions sexuals.

Beauvoir sosté que la dona, o el que entenem per això, no és més que un producte cultural que ha estat contruït per la societat. D'aquesta manera, Beauvoir denúncia que la dona ha estat definida al llarg dels anys sempre respecte a qualsevol cosa, és a dir, respecte a la figura de germana, d'esposa, de mare o de filla. Per açò, l'autora reivindica i defén que allò més necessari i la principal cosa que ha de fer una dona és descobrir la seua pròpia identitat, des dels seus propis criteris i no sobre aquells que li han sigut imposats socialment.

En resum, les característiques que identifiquen una dona no li venen donades genèticament, sinó per com han estat educades en societat. D'aquestes reflexions podem extraure una de les seues frases cèlebres més importants:"No es naix dona, s'arriba a ser-ho".

Resultado de imagen de simone de beauvoir

Eva García.

Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.