Header Ads

Legalització de l'avortament

Legalització de l'avortament

L'avortament pot ser considerat un dret o un delicte, depenenent del país on es duga a terme.
En països com Canadà, Estats Units, Uruguay, India, i la majoría dels països d'Europa, és legal a petició o demanda de la dona durant un cert període de gestació. D'altra banda, en la majoria dels països de Llatinoamèrica, África,  Orient mitjà,Oceania i el Sud-est Asiàtic l'avortament és il·legal i està penalitzat. 

Cinc nacions del món prohibixen la interrupció de l'embaràs per qualsevol circumstància i tipifiquen penes de presó per a tota dona que la realitze i per a tot aquell que l'ajude: Ciutat del Vaticà, El Salvador, Malta, Nicaragua, i República Dominicana.

Al voltant de 56 milions d'avortaments es realitzen cada any en el món, un 45% dels quals són fets de forma insegura. En molts llocs hi ha diversos debats sobre els problemes morals, ètics i legals de l'avortament. 

El debat sobre l'avortament es referix a la discussió i polèmica sobre la seua pràctica i al context social i econòmic en què es produïx. Les parts involucrades en el debat són els moviments ''pro-elecció'' i ''pro-vida'' Els primers emfasitzen el dret de les dones a decidir si acaba un embaràs, els segons, el dret de l'embrió o fetus a gestar i a nàixer. 
A Espanya la llei despenalitza la pràctica de l'avortament durant les primeres 14 setmanes de l'embaràs.
Image result for avortament legal
Laura López

Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.