Header Ads

Una educació agradable

Tornem una altra vegada amb l'educació, i és que no ens cansem de repetir una vegada rere una altra que aquesta educació ha de canviar i molt. Hui exposaré algunes de les idees que ja he expressat a alguns professors, i que es podrien aplicar al nostre nivell, és a dir, en el nostre centre.

He llegit sobre aquest tema, he vist documentals i he parlat amb gent, però al final el que més m'ha aclarit sobre educació ha sigut la pròpia educació. Després de fer infantil, sis anys de primària i anar pel quart any de secundària, m'ha quedat clara una cosa: un bon ambient influencia molt. Per això, la primera proposta que vaig fer és posar llibreries a les aules. Sé que pot sonar obvi, inclús estúpid, però és que quan entres en una classe, aquesta està deserta, només taules, una o dos pissarres i un suro, res més. Jo crec que eixe no és un ambient de estudi òptim. Per exemple, si cada alumne portara dos llibres i un diccionari a classe, l'aula ja tindria setanta-dos llibres, i això suposant que la classe tinguera vint-i-quatre alumnes. Envoltat de llibres l'ambient seria molt millor i agradable. Encara que aquesta proposta és vàlida, el que realment m'agradaria és tindre aula matèria, ja que les aules serien biblioteques específiques sobre un tema concret, en què tots els alumnes consultaren els seus dubtes i al seu gust.

L'altra proposta que tenia, també relacionada amb l'ambient a l'institut, es podria anomenar "Zona Graffiti". Aquesta consta de asignar als murs unes delimitacions dins les quals es poden fer graffitis. Per a evitar que qualsevol fera un dibuix sense sentit i a més lleig, es podria asignar un professor o encarregat d'això. L'alumne disposat a pintar deuria presentar un esborrany del producte final, i l'encarregat li donaria l'acceptació o no. En cas afirmatiu, li asignaria una zona dels murs. Crec que aquesta proposta faria el nostre institut molt més alegre i atractiu. Una altra opció per a aquesta idea és que es feren més treballs d'art en el pati, i canviar una mica la clàssica classe. D'aquest últim ja tenim exemples al pati.

Joan Dolz Mensua
4ESOA

Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.