Header Ads

Linux

Ja vaig escriure fa unes setmanes sobre això, però vaig a tornar a redactar, avuí en forma de proposta. Ja fa temps, des-de primer, que cada vegada que use els ordinadors perc un temps increible. Parle, crec que per tots el alumnes, que necessitem una actualització urgent, ja que etreballem en Windows XP, un sistema bastant desfasat. Si s'instalara Linux als ordinadors sempre tindriem l'ultima actualització, ja que Linux és un SO (Sistema Operatiu) lliure i amb totes les possibilitats d'utilitzar  programes del popular sistema Windows gràcies a meravelles com Wine que fa els archius .exe útils al sistema del pingüí.



Els nostres ordinadors tenen dos discos durs de 37'2 i 27'9 GB respectivament, i utilitzem la memòria RAM de la placa base, 504 MB. Un sistema Windows no pot treballar amb aquestes característiques, ja que està fet per a serveis més complexos, en canvi, Linux, té sistemes com Fedora o Xubuntu que funcionen perfectament en ordinadors amb baixes qualitats. Aquest sistema lliure a més te molta sguretat, en eixe terme és tan efectiu com un ordinador d'Apple i molt més que un Windows. En Linux s'aprendria molta més informàtica que amb Windows, ja que ets usuari root (administrador complet de l'ordinador), i pots controlar absolutament tot.

Com a idea general i com a una indirecta bastant directa, propose al departament d'informàtica i a direcció que instalen un sistema linux per a millorar, a part de la experiència d'usuari, la educació informàtica.














Joan Dolz Mensua 3A

Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.