Header Ads

El que no sabies de l' èbola



Últimament, els mitjans de comunicaciò estan parlant molt sobre la crisi de l’èbola, però és tot cert?, s’ està exagerant o és veritat i hi ha la possibilitat que esdevinga una epidèmia, o pitjor encara una pandèmia? Per això i per a aclarir idees, volem donar-vos tota la informació.

 Des que la infermera que va tractar un pacient d’èbola va ser infectada d' aquesta malaltia, tothom es va posar molt nerviós perquè pensava que podria contagiar-se, però com es contagi? Hi ha molta probabilitat que siga una epidèmia? Quina és la probabilitat de morir i quins són els símptomes?


L'èbola es contagia solament amb persones que ja tenen els símptomes i per un contacte de persona a persona, mitjançant sang, suor, saliva, òrgans i altres fluids. També pots contagiar-te per mitjà del contacte amb objectes contaminants, però no amb objectes tocats per un malalt d'èbola. Com no es transmet mai és per l'aire, per l'aigua i per les picades d'insectes que han picat abans un malalt d'èbola.







Els símptomes comencen a aparéixer en un període de temps de 2 a 21 dies després del contagi. En cas que apareguen al segon dia, els símptomes seguirien aquest ordre: del dia 7 al 9 tindríem febre i fatiga; del dia 10 a l'11, fatiga extrema i al·lucinacions; del dia 12 al 13, pèrdua de la consciència i convulsions.






Miguel Pérez i Guillermo Rafecas 4º ESO B

Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.