Header Ads

Valencià a València?



La situació del català realment és un tema polèmic, i no per la discussió entre València, Catalunya i Balears, que també. La polèmica ve a l’hora de parlar-lo al carrer. A la capital és molt difícil de sentir, hi ha vegades que et sents exiliat a la teua pròpia terra. Quan parles a algú en valencià, sol respondre en castellà.  En comptades ocasions se sent parlar el nostre idioma a València, on els llocs amb major “cultura” lingüística solen ser els serveis públics, com ara metro, bus o hospitals. En canvi, als pobles la història sol ser la contrària. És per això que al metro es parla més en valencià, ja que arriba fins a pobles bastant allunyats de la ciutat. 
 

 No obstant, la música en valencià s’està popularitzant prou gràcies a grups com ara ATUPA, Orxata Sound System, La Gossa Sorda, Atzembla, Txarango o el mític Obrint Pas.


L’eradicació del valencià a la nostra ciutat és, en part, culpa dels atacs a l’educació pública per cortesia de l’actual govern. Hi ha casos en què s’estan eliminant línies a l’escola, que acaben  convertint-se en mixtes. Cosa que no hauríem de permetre.

Joan Dolz 3ESOA
Rosa Doménech 2BATXA

Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.