No m'enganyes...
A la revista t'ensenyarem a detectar mentides
No t'ho perdes, pot resultar-te de gran utilitat
Les següents formes de detectar mentides són habitualment usades per la policia, però també podem utilitzar-les en la vida diària per a evitar estafes.
Alguns dels signes de l'engany són evidents a simple vista (i són dels que parlarem), com poden ser que la persona interrogada tinga unes expressions limitades i pocs moviments de braços i cames, ja que intentarà "protegir-se". Pot ser es toque la cara, es rasque el nas o darrere l'orella, molt probablement no es tocarà el pit amb la mà oberta, ja que és signe d'una persona sincera.
La sincronització de les emocions estarà fora de lloc i és descoordinarà. Reaccionarà més lentament i pararà les emocions en sec. Els gestos emocionals poden no coincidir en les paraules. Quan una persona mentix les reaccions emocionals solen limitar-se a la boca i no a la cara entera.
Una persona culpable (que diu la mentida) sol estar a la defensiva, mentres que la innocent sol estar a la ofensiva. El culpable pot colocar objectes entre l'interrogador i ell, i també gira-se de cap o de cos cap al cap contrari a l' interrogador.
La persona mentirosa utilitzarà les mateixes paraules de la pregunta per a respondre, per exemple: "Has fet els deures?" "Si, si he fet els deures". Les persones mentiroses solen parlar més del necessari i se'n van per les brenques per a no respondre directament. No solen estar cómodes amb els silencis.
Quan una persona inventa una història mira cap a la seua dreta cap a dalt, en canvi quan intenta recordar mira cap a dalt a l'esquerra.
Si creus que algú t'està mentint canvia de tema i observa la seua reacció, si es troba més agust és possible que estè mentint.
Post a Comment