Header Ads

QUE DÉU BENEÏSCA AMÈRICA
El patriotisme, allò que es defineix com “amor a la pàtria”, ha estat present en la nostra societat des de temps immemorials.
Quan escoltem comentaris nostàlgics d'espanyosl pel món cap a la seua, cada vegada més estimada pàtria, de seguida els relacionem amb el patriotisme. Però, què troben a faltar del seu país realment aquestes persones? És l'espai físic? És la política? Són els paisatges? És el menjar? O és, més bé la gent, cosa que confirmaria allò de "no importa on, sinó amb qui"? Podria una persona que no té ningú a qui estimar en el seu país d'origen, trobar-lo a faltar? Podria sentir eixe "amor" a la pàtria?
Potser, alguns no estem tan equivocats quan diem que, en el patriotisme, hi ha més punts en contra que a favor i que fomenta la xenofòbia i la falta de respecte.
El patriotisme ens dóna una mena de targeta de felicitació pel simple fet d'haver nascut en un país que no hem triat i amb un “mèrit” que no ens pertany, a nosaltres ni a ningú. Eixa targeta es nega a aquells que no han tingut la “sort” de compartir aquest tros de terra amb nosaltres. Per què no hauria de mostrar tot el meu respecte i la solidaritat cap a algú de fora? Per què hauria d'ajudar o estimar abans una persona de València que una altra de Singapur?
En definitiva, el patriotisme valora per damunt de tot la proximitat entre els de dins, però alhora fomenta la distància amb els de fora. Vos sona això de “España para los españoles” o “make America great again”?
Per què el meu país hauria de ser més sagrat que la resta del món?

Begoña Contell Gonzalo 2n Batx A.

Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.