Header Ads

Trist Nadal a Nova York



John Smith, jove policia de Nova York, és l'encarregat d'investigar un atroç crim: algú, en algun lloc de la ciutat, ha assassinat Santa Claus; pràcticament ha assassinat el Nadal. El primer que ha de fer és inspeccionar el cos: veu que ha estat mort per un tir al cap a sang freda. La seua infància deixa caure una llàgrima damunt la figura estimada.
No troba res al cos que puga ser d'utilitat a més de la bala. És una prova molt bona, ha de dur-la perquè la investiguen.

Els de balística han identificat la pistola que va disparar la bala assassina i ell ha d'anar a la botiga d'armes a preguntar qui l'ha comprada. Quan arriba a la botiga, el venedor diu que això és confidencial. John Smith, amb llàgrimes als ulls, li diu:

-Han assassinat Santa Claus. Res m'impedirà esbrinar qui ha sigut, i menys encara tu.

El venedor, amb por a la cara, li dóna l'adreça del comprador de l'arma letal: és una direcció que resulta familiar a John, però el xoc li impedeix recordar-la. Puja al cotxe i condueix per tota la ciutat fins a arribar a la casa. Toca a la porta, soprenentment obri sa mare:

-John! Quant de temps! Ja quasi no vens a visitar-nos.

Ara se'n recorda: és la casa dels seus pares. Confús, s'apropa a son pare i li diu:

-Papà, has matat Santa Claus?

-Johnny, desperta! Ja tens 10 anys. No pots plorar així perquè t'haja dit que Santa Claus no existeix.


El Nadal ja no serà igual per al pobre Johnny. Son pare ha “mort” Santa Claus.


Nahuel Pinto, 2º Batxillerat A



Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.