Header Ads

Música en valencià !

Per Joan Dolz
Música, una alta vegada! Avuí en valencià, com podeu observar, i parlarem d'això, de música en valencià. Ja quasi s'ha perdut la música escrita en el nostre idoma, i es que el castellà i l'anglés li han guanyat terreny. Però no us alerteu, encara queda una mica de nosaltres a la música, i es va obrint pas poc a poc entre totes les altres cançons. I just del primer grup del que parlarem serà Obrint Pas.

Obrint Pas és, si no el més , un dels més distingits grups en valencià. Amb un gran historial a la seua esquena, el grup, fundat en 1993, ha tret set àlbums. Es dediquen bàsicament a Ska i Rock. El grup ha tingut nombrosos membres i ha sigut la referència de la música en valencià. El grup el formaven inicialment tres persones: Xavi Sarrà, Jordi Pitarch i Carles Garcia .



Ara és el torn d' Atupa, un grup de rap en valencià que últimament està pegant fort i entrant entre els grans. El grup és de Moncada, un poblet de l' Horta Nord, i surgeix de l' amistat entre quatre amics. Es caracteritzen bàsicament per fusionar tres estils diferents de rapejar. Es centren en les ganes festa i música sense oblidar l'esència del rap; la protesta i la crítica. Conten amb l' ajuda de Atzembla, Arrap, Estel, Borja Penalba...




I, com hem mencionat abans, Atzembla és un dels grups que ha participat amb Atupa, però també és un gran grup ell sol, amés un dels componets del grup partcipa també a Atupa. Poc hi ha que dir, simplement escolteu-los i no us empenedireu.




I, el grup que ve ara es desmarca una mica dels dos anteriors, no per bo, ni per roí, si no per l'estil i época. El grup és La Gossa Sorda. Amb un estil més paregut a Obrint Pas, però aquest grup es de Pego, un poble de la Marina Alta, format al 1999. Recomane que escolteu alguna de les seues cançons, com Camals Mullats.

Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.