Header Ads

Experimentem reaccions químiques a la Facultat

El dia 29 de gener els alumnes de 2n de Batxillerat de Ciències vam anar a la Facultat de Química. Fórem un grup no molt nombrós i ens van acompanyar Júlia i Julián, els nostres professors de Física i Química de l'institut.
Quan vam arribar, ens guiaren fins a una aula, on ens vam reunir amb alumnes d'altres instituts, i on ens donaren una xerrada sobre la carrera de Química i les diverses eixides professionals que tenia, si la cursàvem.
Una vegada acabada la xerrada, vam anar dos dels instituts a un laboratori on ens van explicar les normes que calia seguir al laboratori, les infraestructures del laboratori i finalment els experiments que anàvem a fer.
Una vegada explicat tot, vam començar a fer els experiments, disposàvem de 3 h. per a realitzar-los.
N'eren tres: un de realitzar reaccions químiques demostratives, el segon consistia a fer una síntesi de niló (en aquest competíem per tal de fer el fil de niló més llarg) i com va sobrar temps alguns alumnes van fer la pràctica d'electrodeposició de coure.
Finalment, la professora de la facultat que estava amb nosaltres, ens va mostrar dos experiments, més perillosos que els que havíem fet nosaltres, ja que experimentava amb reaccions que desprenien gas tòxic.
Vam quedar fascinats, li donàrem les gràcies i ens vam acomiadar.


Rosa Rafecas. 2Batx.A

Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.