Header Ads

Xerrada de "Distritos València" al Ramon Llull

Distritos València és un col·lectiu juvenil que va sorgir fa quasi tres anys amb l’objectiu de servir de ferramenta per al barri. Es divideix en quatre districtes: Nord, Sud, Est i Oest. El que correspon a la zona de l’IES Ramon Llull és Distrito Este i abasta els barris d’Algirós i Poblats Marítims. La línia ideològica del col·lectiu és anticapitalista, antifeixista i feminista de classe; a més, es consideren antidrogues i pretenen crear un oci alternatiu, donat que el sistema promou el consum d’aquestes par tal d’alienar la joventut i, així, evitar que s’organitze i lluite.

Entre les activitats que realitzen és destacable la recollida i el repartiment d’aliments (en base a la solidaritat i no a la caritat) en col·laboració amb el BOSA (Banc Obrer Solidari d’Aliments), que pretén involucrar les famílies del barri en aquest projecte i, d’aquesta manera, crear teixit social.

Recentment han dut a terme distintes xarrades al nostre centre amb l’objectiu de conscienciar la joventut. Amb motiu del 8 de març (Dia de la Dona Treballadora) les xarrades se centraren en la temàtica del feminisme i explicaren què és el patriarcat i la relació d’aquest amb el capitalisme.
La xarrada va començar amb un resum de l’evolució dels cànons de bellesa femenins des de la prehistòria fins a dia d’avui, on el patriarcat fa ús de la hipersexualització de la dona per a obtindre profit econòmic de les seues inseguretats. També parlaren sobre relacions tòxiques (incloent-hi un testimoni), la doble jornada a la qual es veuen sotmeses les dones de classe treballadora, l’assetjament de carrer, el rol de la dona…  I tot això va derivar en un debat en el qual vaig escoltar comentaris que intentaven justificar l’assetjament de carrer, els quals els companys de Distrito Este van saber rebatre.
 
Personalment, opine que col·lectius com Distritos són necessaris ja que cal treballar col·lectivament per fer front a les situacions de desigualtat que trobem al sistema actual.




Silvia Amo Sanz, exalumna de l'IES Ramon Llull
Begoña Contell Gonzalo, 2n Batx. A  

1 comentari:

Amb la tecnologia de Blogger.